Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

To σκάνδαλο της Παντείου

Αποφάσισα να κάνω ένα ξεχωριστό άρθρο για το σκάνδαλο της Παντείου γιατί... έχει πολύ ζουμί η υπόθεση και τα αίσχη όσων έχουν εμπλακεί απόκρύβονται από το ελληνικό λαό... Σας το υποσχέθηκα εδώ:


ότι θα κάνω ένα άρθρο για το σκάνδαλο της Παντείου, γιατί έχω βρει φρικιαστικά πράγματα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για την Πάντειο και έτσι για να καλύψω λίγο τα χρόνια που θεωρούσα αυταπάτη ότι το blog μου θα πετύχει θα το ανεβάσω αυτό το άρθρο 21/12 του 2013 και να ξεμπερδεύω μια και καλή με τους διεφθαρμένους πανεπιστημιακούς...

Τα βλέπετε τα αίσχη στο παρακάτω άρθρο της Καθημερινής;Πρόκειται για οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν να μη φτάσει ποτέ στο ακροατήριο και ύστερα από πολλές περιπέτειες (επιχείρηση καταστροφής στοιχείων, αναβολές και συνεχείς διακοπές) εξετάζεται τελικώς από το Εφετείο Αθηνών. Κατηγορούμενοι, γνωστοί πανεπιστημιακοί, πρώην πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις, διοικητικοί και προμηθευτές του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Για την ιστορία να θυμίσουμε την οικονομική αιμορραγία που υπέστη το Πανεπιστήμιο την περίοδο 1992-1998, με εκροές πόρων από ερευνητικά προγράμματα προς κάλυψη άλλου τύπου αναγκών των κατηγορουμένων. Εκτός από την πολυσυζητημένη Ferrari υπαλλήλου του Παντείου, με τους πόρους του Ιδρύματος πληρώθηκαν συνεργεία αυτοκινήτων και καλύφθηκαν προσωπικές ανάγκες σε ρουχισμό έως και... γυναικεία εσώρουχα. Εκ των υστέρων όλα αυτά καλύπτονταν με εντάλματα πληρωμής. Το γεγονός αυτό διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκομένων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες χρονοεντάλματα που είχε εγκρίνει η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από το 1992, επεστράφησαν μόλις...το 2003!

Δείτε παρακάτω το άρθρο των Νέων:

Πρόσεξτε τον... "σικ" χαρακτηρισμο "μποέμ" που προσδίδουν στον Μεταξόπουλο τα Νέα!
Kαι θα σας πω εγώ ποιοι πήγαν και τον υπερασπήστικαν τον Μεταξόπουλο γιατί τα αρθρά που είχα βρει παλιότερα έχουν κατέβει από το διαδίκτυο αλλά εγώ έχω κρατήσει τα αποσπάσματα. Όποιος δημοσιογράφος δεν με πιστεύει ας κάνει δικαστικό ρεπορταζ.

Το παρεάκι: Μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη των κατηγορούμενων του Παντείου, υπήρξαν μία πλειάδα "επωνύμων" και "εγκρίτων" μελών της κοινωνίας, όπως ο κ. Τσιτουρίδης - τουλάχιστον πριν πάρουν φωτιά τα δικά του μπατζάκια- ο οποίος προφανώς χρωστούσε χάρη στο διδακτικό προσωπικό της Παντείου μετά την μεταγραφή του γιού του εκεί, ο Φ. Κουβέλης βουλευτής του Συνασπισμού, ο Α. Λοβέρδος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής του ΠΑΣΟΚ αλλά και κάποιοι άλλοι καθηγητές Πανεπιστημίου όπως οι Δ. Τσάτσος, Κ. Τσουκαλάς, Ν. Πετραλιάς, Γ. Πανούσης και Γ. Μπαμπινιώτης.

Ενώ σε άλλο άρθρο της εποχής αναφέρονταν ότι "σοκαρίστικαν" κιόλας οι συνάδελφοί τους όχι από το σκάνδαλο αλλά από τις ποινές του δικαστηρίου!!!
Σοκαρισμένο εμφανίστηκε το σύνολο σχεδόν της πανεπιστημιακής κοινότητας στο άκουσμα των βαρύτατων ποινών για το σκάνδαλο του Παντείου. Πρυτάνεις και καθηγητές πανεπιστημίων, παρότι δεν έκριναν την απόφαση του δικαστηρίου έκαναν λόγο για πολύ σκληρές καταδίκες και για πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Οι περισσότεροι εστίασαν στο γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα και αναδεικνύονται σοβαρά ερωτήματα ως προς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Eνω  η "αριστερή" Ελευθεροτυπία είχε ενοχληθεί και αυτή από τις ποινές σύμφωνα με άρθρο της εποχής.

Η «Ελευθεροτυπία» αυτοδιοριζόμενη «δικαστής των δικαστών» αποφαίνεται, και ιδού η δική της ετυμηγορία: «Δεν εξάντλησαν, προσπέρασαν τα άκρα όρια της αυστηρότητας οι δικαστές της υπόθεσης του Παντείου αποφασίζοντας χθες να καταδικάσουν τους κατηγορούμενους, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου και ιδιώτες, με ποινές δρακόντειες, αναπάντεχες για τη συνήθη δικαστική πρακτική, τη φύση της υπόθεσης, έξω από το κοινό περί δικαίου αίσθημα» και λίγο παρακάτω συνεχίζει «για πρώτη φορά ακαδημαϊκοί κατηγορούμενοι για οικονομικά αδικήματα οδηγήθηκαν στη φυλακή αφού απερρίφθη το αίτημα για αναστολή του πρώην πρύτανη Αιμίλιου Μεταξόπουλου και του πρώην αντιπρύτανη Παναγιώτη Γετίμη».

Και όλα αυτά για τους καθηγητές με την Πόρσε... Τα βλέπετε πατήστε παρακάτω στο Πρώτο Θέμα. Και άλλα σκανδαλάκια από πανεπιστημιακούς. 


Αυτοί λοιπόν ήταν οι καθηγητάδες μας. Μαγκιά, κλανιά και Porsche
Το χειρότερο όμως με το σκάνδαλο της Πάντειου τα αίσχη που δεν γνωρίζει ο κόσμος και εσείς οι δημοσιογράφοι δεν τα αναδυκνείετε αυτά πρώτα θέματα τα αποκρύβετε για τον  "μποέμ"  σύμφωνα με τα Νέα πρύτανη της Παντείου Μεταξόπουλο που πήγαν και υπερασπίστηκαν στην δίκη  όλη η αλητεία, όλα τα σιχάματα ο Κουβέλης, ο Λοβέρδος, o Τσάτσος, οι κύριοι Κ. Τσουκαλάς, Ν. Πετραλιάς, Γ. Πα­νούσης, Γ. Μπαμπινιώτης, ο Αρσένης, ο  Πάγκαλος είναι που έφαγαν εν ψυχρώ τους συναδέλφους άλλους καθηγητές πανεπιστημίου που πήγαν να διερευνήσουν τα σκατά τους. Αυτά τα αίσχη τα γνωρίζει ο κόσμος; Έχουν γίνει ποτέ γνωστά αυτά τα πράγματα από το παρελθόν; Γιατί τα κρύβετε κάτω από το χαλάκι; Που πήγανε και φάγανε  τον Ηλία Σιδηρόπουλο και τον Ονούφριο Φαρµακίδη επειδή ήταν τίμιοι άνθρωποι και διερευνούσαν τα σκατά τους;
Ξεκίνησαν από τον Φαρμακίδη...

TA NEA Τετάρτη 8 Αυγούστου 2001

O Hλ. Σιδηρόπουλος ερευνούσε τις οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Απειλούσαν τη ζωή πρώην πρύτανη.

Ένα απίστευτο παρασκήνιο, που φέρεται ότι συνέβη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά παραπέμπει σε γκανγκστερική ταινία με απειλές για δολοφονίες και με ξυλοδαρμό πανεπιστημιακού που ερευνούσε την υπόθεση του ελλείμματος ύψους περίπου 1,5-2 δισ. δρχ. που εμφανίστηκε στο ίδρυμα και απασχολεί πλέον τη Δικαιοσύνη, αποκαλύπτει μιλώντας στα ΝΕΑ ο πρώην πρύτανης του Παντείου κ. Ηλίας Σιδηρόπουλος.

Ηλ. Σιδηρόπουλος. Δεχόταν απειλές κατά της ζωής του για να μην αποκαλύψει τις ατασθαλίες.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά την παραίτησή του εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη ενώ στο Πανεπιστήμιο διεξαγόταν η έρευνα για την σκοτεινή αυτή υπόθεση, ο κ. Σιδηρόπουλος σπάει την έως τώρα σιωπή του και υποστηρίζει ότι ενώ προΐστατο της έρευνας, δεχόταν απειλές εναντίον της ζωής του είτε με ανώνυμα τηλεφωνήματα, είτε ακόμα και με περιρρέουσες φήμες μέσα στο Πανεπιστήμιο. Μου διεμήνυσαν να μην ψάχνω άλλο αυτή την ιστορία γιατί θα έχω την τύχη του Φαρμακίδη, καταγγέλλει ο καθηγητής. Ο Ονούφριος Φαρμακίδης ήταν ο πρώην αντιπρύτανης Οικονομικών Υποθέσεων του Παντείου, ο οποίος επίσης ερευνούσε την υπόθεση και πέθανε ξαφνικά πριν συμπληρώσει τα 50 του χρόνια, χτυπημένος από τον καρκίνο, τον Οκτώβριο του 1999.

Αυτές οι απειλές, υποστηρίζει ο κ. Σιδηρόπουλος, σε συνδυασμό με την πολύ έντονη φόρτιση της ατμόσφαιρας που υπήρχε στο Πάντειο εξαιτίας των ερευνών, τον οδήγησαν τελικά στο εγκεφαλικό επεισόδιο και στην παραίτησή του, καθώς από τις μεταγενέστερες εξετάσεις που έκανε δεν βρέθηκε κανένα οργανικό αίτιο που να αιτιολογεί την ξαφνική επιδείνωση της υγείας του.

Ο πρώην πρύτανης κάνει λόγο για μεθοδεύσεις τύπου μαφίας και για υπόκοσμο, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ­ χωρίς ωστόσο να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα καθώς αυτό είναι έργο της Δικαιοσύνης όπως τονίζει ­ ότι πίσω από την ιστορία της υπεξαίρεσης στο Πάντειο βρίσκονται μεγάλα κεφάλια και ότι οι 6 πανεπιστημιακοί εναντίον των οποίων ασκήθηκε προχθές από την εισαγγελία ποινική δίωξη για υπεξαίρεση 150 εκατ. δραχμών (τμήμα του συνόλου των 2 περίπου δισ. δραχμών, όπως εικάζεται) είναι πιθανότατα οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης.

Ακόμα, ο κ. Σιδηρόπουλος υποστηρίζει ότι ο θάνατος του Ονούφριου Φαρμακίδη σχετίζεται επίσης με την υπόθεση, αλλά με έμμεσο τρόπο. Ο κ. Σιδηρόπουλος υπενθυμίζει ότι περίπου έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του, ο Φαρμακίδης είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από αγνώστους, βγαίνοντας από το γραφείο του στην οδό Βασ. Σοφίας, απέναντι από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο ίδιος ήταν μαζί του αλλά γλίτωσε από τον ξυλοδαρμό. Σήμερα λοιπόν, ο κ. Σιδηρόπουλος αποκαλύπτει:
Βγαίναμε από το γραφείο του Φαρμακίδη, όταν εγώ κατάλαβα ότι μας παρακολουθούν και ξαναμπήκα στην πολυκατοικία λέγοντάς του να μη βγει στον δρόμο. Εκείνος δεν με πίστεψε όμως και βγήκε. Αμέσως βρέθηκε περικυκλωμένος από μια ομάδα φουσκωτών, νομίζω τρεις ήταν. Τον ρώτησαν αν είναι ο Φαρμακίδης και όταν απάντησε καταφατικά, άρχισαν να τον χτυπούν χωρίς να του πουν για ποιον λόγο. Ο Φαρμακίδης τους έλεγε να μην τον χτυπήσουν στο κεφάλι καθώς είχε κάνει κάποια επέμβαση εκεί, αλλά εκείνοι επέμεναν ακριβώς σε αυτό το σημείο. Οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν μόλις ένας γιατρός κι εγώ τρέξαμε κοντά. Θεωρώ ότι αυτή η επίθεση είχε σχέση με το ότι ήταν ο συντονιστής των ερευνών για τις ατασθαλίες και ότι σίγουρα επιβάρυνε δραματικά την κατάσταση της υγείας του. Από τότε μάλιστα, ο κ. Σιδηρόπουλος είχε κάνει λόγο για περίπτωση εκπλήρωσης συμβολαίου, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατόν να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού.

Σημειώνεται ότι περίπου έναν μήνα πριν από την επίθεση κατά του Ον. Φαρμακίδη, είχε σημειωθεί και εμπρησμός στα γραφεία της Επιτροπής Ερευνών του ιδρύματος, με πιθανό σκοπό την καταστροφή στοιχείων που είχαν σχέση με την ίδια έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες. Μόνη μου ελπίδα για να τελειώσει επιτέλους αυτή η ιστορία που μου κόστισε την υγεία μου, να σταματήσει η γκρίνια στο Πάντειο και να ησυχάσουμε όσοι προσπαθήσαμε να βρούμε την άκρη και είμαστε ακόμα ζωντανοί, είναι η Δικαιοσύνη, τονίζει ο κ. Σιδηρόπουλος.

Η κατάχρηση

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της κατάχρησης 1,5-2 δισ. δραχμών στο Πάντειο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης, αν και αποκαλύφθηκε ότι από τον Μάιο του 1999 και μετά έχουν διενεργηθεί έλεγχοι τόσο από τον ορκωτό λογιστή κ. Αν. Ρήγα όσο και από το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τα (αποσπασματικά) στοιχεία που προκύπτουν από καιρό σε καιρό, σε γενικές γραμμές αρκετά πρόσωπα κατηγορούνται ότι είχαν επιδοθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα σε λεηλασία της πανεπιστημιακής περιουσίας, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, ένας διοικητικός υπάλληλος φέρεται ότι αγόρασε Φεράρι με λεφτά του Παντείου, άλλοι ότι πήραν μπανιέρες υδρομασάζ χρεώνοντας το Πάντειο, άλλοι εμφάνιζαν ότι σιτίζονται περισσότεροι φοιτητές από όσοι στην πραγματικότητα, κ.λπ.

και μετά από λίγο κανόνισαν και τον Σιδηρόπουλο!

από το galera.gr το παρακάτω άρθρο, έχουν κατέβει όλα αυτά τα άρθρα αλλά εγώ τα πρόλαβα και τα αποθήκευσα στο word μου.

Ηλίας, Ονούφριος, Στέλιος: Τους συνδέουν τρία πράγµατα: ήταν πανεπιστηµιακοί. Σκόνταψαν πάνω στη διαφθορά του χώρου τους και την πολέµησαν µόνοι. Κανείς τους δεν ζει πια.

Ο Ηλίας Σιδηρόπουλος και ο Ονούφριος Φαρµακίδης, πρύτανης και αντιπρύτανης, ήταν οι πρώτοι που σκάλισαν τα οικονοµικά του Παντείου, αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο δισ. που έφερε ενώπιον της δικαιοσύνης καθηγητές όπως οι Κώνστας και Μεταξόπουλος. Ο Φαρµακίδης δέχθηκε τον Δεκέµβριο του 1999 «µαφιόζικη» επίθεση από αγνώστους που τον ξυλοκόπησαν άγρια. Λίγους µήνες µετά πέθανε από άσχετη αιτία. Ο Σιδηρόπουλος, όσο ήταν πρύτανης δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και τελικά υπέστη εγκεφαλικό που τον εξανάγκασε σε παραίτηση τον Δεκέµβριο του 1999. Πέθανε λίγα χρόνια µετά. Όσο για τη δίκη του Παντείου, βρίσκεται ακόµα σε εξέλιξη...

Ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος κατήγγειλε την αδιαφάνεια στην επιλογή µεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήµιο Κρήτης, παραπέµφθηκε στο Πειθαρχικό γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο (!), και τελικά χρειάστηκε να πεθάνει λίγο µετά από καρδιά στο γραφείο του, το 2006, ώστε να πάρουν δηµοσιότητα οι καταγγελίες του [“Ιός”, Κυρ. Ελευθεροτυπία, 28.5.2006]. Στο πολιτικό του µνηµόσυνο ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, είπε: «Υπάρχει ένα σύµπλεγµα συµφερόντων µε διακοµµατική στήριξη, όπου όποιος είναι εντός των συµφερόντων προκόβει και όποιος εκτός αφανίζεται». Ποιους εννοούσε άραγε;

Και μετά πήγε και όλη η αλητεία, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί, να τον υπερασπιστούν τον Μεταξόπουλο! Και μετά κιόλας σοκαρίστικαν οι συνάδελφοί τους από τις βαριές ποινές που έριξε το δικαστήριο στον Μεταξόπουλο...

Δηλαδή δεν σοκαρίστικε η πανεπιστημιακή κοινότητα που "καθάρισαν" με γκανγκστερικό τρόπο τους τίμιους τους συναδέλφους τους, τον Φαρμακίδη και τον Σιδηρόπουλο που διερευνούσαν το σκάνδαλο. Σοκαρίστικαν από τις ποινές στον Μεταξόπουλο...


Αυτά τα αίσχη τα γνωρίζει ο κόσμος;;;