Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τσουνάμι (18)

Και για να επικεντρωθώ στα πιο σιχαμερά πρόσωπα από όλα όσα έχω αναφέρει να προετοιμάζονται για το τι θα συμβεί σε λίγο καιρό. Θα φας καλά Λαζόπουλε σε λίγο καιρό. Γιατί είσαι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας των υπαλλήλων της Marfin για τους οποίους δεν πιάστηκαν ποτέ οι δολοφόνοι. Και εσύ Κανέλλη θα φας πολύ καλά σε λίγο καιρό γιατί είσαι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Καπελώνη και του Φουντούλη για τους οποίους επίσης δεν πιάστηκε ποτέ ο δολοφόνος.

Εσύ Κανέλλη είσαι τόσο αμετανόητη που συνεχίζεις να ζητάς αίμα χρυσαυγιτών ακόμα και των απλών ψηφοφόρων και μετά την δολοφονία του Φουντούλη και του Καπελώνη. Θα φας πολύ καλά Κανέλλη σε λίγο καιρό.

Αμετανόητη Κανέλλη και εσύ και οι ομοϊδεάτες σου που δεν έχουν σταματήσει να σκυλεύουν πάνω από τα πτώματα των δύο νεαρών χρυσαυγιτών στα σχόλια στο youtube κάτω από τα βίντεο της δολοφονίας τους.

Πάρτε μερικά ενδεικτικά σχόλια από τα δίποδα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Κανονικά θα έπρεπε να ζητήσω άρση της ip σας και σε συνεργασία με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και την google(στην οποία ανήκει το youtube) να σας χώσω όλους μέσα μαζί με την Κανέλλη.


_________


__________



__________


_________

_________

_________


_________


_________


_________



_________


_________



_________


_________


_________



Aλλά τι να πεις για τους ανώνυμους χρήστες του διαδικτύου όταν βγαίνουν επώνυμα δημοσιογράφοι στην τηλεόραση και λένε ότι τα παιδιά που σκοτώθηκαν  δεν ήταν άνθρωποι.


Και για να δείτε ότι αυτή είναι τελικά η αριστερά από τα πάνω μέχρι και τα κάτω, με εξαιρέσεις βέβαια δεν μπορεί να είναι όλοι οι αριστεροί έτσι όπως παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα χρησιμοποιήσω και το παράδειγμα μιας μη επωνύμου αριστερών πεποιθήσεων καθηγήτριας μου από το φροντιστήριο που πήγαινα όταν ήμουν στο Λύκειο, της Σοφίας της Τζίμας, που από τις αναρτήσεις στο facebook φαίνεται ότι είναι υπέρμαχος της λαθρομετανάστευσης μέσω των δουλεμπορικών του Αιγαίου και θαυμάστρια του Παύλου του Φύσσα.




Είχα που λέτε μια μικρή διαφωνία με την καθηγήτρια μου την Σοφία την Τζίμα για άλλο θέμα από αυτά τα δύο. Έχει ανεβάσει ένας κυριούλης που συμμετέχει μάλιστα και σε σεμινάρια Τedx την παρακάτω βλακώδη ανάρτηση:



Αν πατήσετε τον σύνδεσμο δείτε περισσότερα θα δείτε ότι προβάλλεται ως πρότυπο και μοναδική ελπίδα για την χώρα το 13χρονο που δουλεύει στην λαϊκή από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Το κοινοποιεί η Σοφία η Τζίμα και γενικά γίνεται ένα μικρό viral για κάποιες μέρες η συγκεκριμένη ανάρτηση με τα θετικά σχόλια να δίνουν και να περισσεύουν. Τεσσερις χιλιάδες έφτασαν τα likes κάτω από την συγκεκριμένη ανάρτηση και ο μόνος που ένιωθε θυμωμένος με τα λόγια του τυπά ήμουν εγώ. Κάτι που μου θυμίζει την φράση που χρησιμοποίησα το Πάσχα που μας πέρασε ότι ο θαρραλέος άνθρωπος είναι πλειοψηφία από μόνος του και τους νικάει όλους.



Το πιάνω και εγώ το θέμα και το σχολιάζω στο δικό μου τοίχο:


Και να σου η καθηγήτρια μου να μου απαντάει σε ιδιωτική συνομιλία:



Επειδή δηλαδή στην Ελλάδα επικρατεί σταρχιδισμός και η λογική του βολέματος θα θεωρήσουμε την άλλη άκρη πρότυπο Σοφία μου; Θεωρώ ότι τα 13χρονα πρέπει να ζουν την ηλικία τους, δηλαδή να κάνουν τα μαθήματά τους και μετά να διασκεδάζουν/ψυχαγωγούνται με υγιείς δραστηριότητες και ακόμα και το facebook και η ενασχόληση με το xfactor είναι πιο υγιής δραστηριότητα για ένα 13χρονο από το να δουλεύει 10 ώρες στην λαϊκή. Δηλαδή άμα του μείνουν απωθημένα αυτού του παιδιού που δεν ζει την ηλικία του και μετά σαν ενήλικος τρέχει στους ψυχιάτρους, λόγω διαταραχών που θα του έχουν αναπτυχθεί στην ενήλικη ζωή, θέλω να δω αν κάποιος θα του ζητήσει συγνώμη, είτε ο αρθρογράφος είτε όσοι συμφωνούν μαζί του όπως σου απάντησα. Και έγω όπως καταλαβαίνεις  Σοφία μου έχω ίδια πείρα για κάποιον που δεν ζει την ηλικία του.

Mε αυτά και με αυτά συνηθίζουμε το τερας και στο τέλος θα του μοιασουμε ως κοινωνία όπως έλεγε και ο Χατζιδάκις. Και εν τέλει δεν φριτω με αυτήν καθ εαυτή την πράξη του συγκεκριμενου γονέα αλλά ότι όλο αυτό προβάλλεται ως πρότυπο και ως αντιστάθμισμα στις αξίες που χάσαμε και άλλα τέτοια φαιδρα. Στο facebook μέσα στο πλήθος των ενθαρρυντικών και συγκαταβατικών σχολίων για το αρχικό άρθρο πήρε το μάτι μου σε μια κοινοποίηση εκείνες τις ημέρες και το εξής:

Αφιερωμένο προς πάσα κατεύθυνση!!! Διαβάστε! Πραγματικά αληθινοί άντρες με αξίες και ήθη βγαίνουν μόνο από δουλειές σκληρές.!!! Διαβάστε και ξεστραβωθείτε!!!!

Αυτό καταντάει φαιδρό, γελοίο και ίσως επικίνδυνο. Να υποστηρίζουν κάποιοι ότι αξίες και ήθη πηγάζουν μόνο από την σκληρή παιδική-εφηβική εργασία. Μήπως έχουμε πια παραμορφώσει και αντιστρέψει το νόημα των λέξεων; Kαι εις ανώτερα σε όλους τους Έλληνες που θεωρούν όχι απλά φυσιολογικό αλλά πρόοδο το να δουλεύει το 13χρονο 10 ώρες στην λαική κάτι που θα το  βοηθήσει να ωριμάσει και να νιώθει υπερηφάνεια ο γονέας του και άλλες τέτοιες ανοησίες. Και δεν υποστηρίζω ότι θα πάει χαμένος κάποιος στην ζωή αν δουλεύει στα παιδικά ή εφηβικά του χρόνια. Δεν μιλάμε για ναρκωτικά ξέρω και εγώ. Απλά υποστηρίζω ότι να προβάλλεται και σαν πρότυπο δεν είναι και ότι καλύτερο.

Και έχουμε από την μία τα 4.000 likes στην συγκεκριμένη ανάρτηση και μόνο εγώ να έχω θυμώσει με όλο αυτό που προβάλλεται ως πρότυπο, το 13χρονο να δουλεύει 10 ώρες στην λαϊκή και από την άλλη άκρη έχουμε τους βολεμένους της ΕΡΤ να προβάλλονται ως πρότυπο και αυτοί και να εγείρουν λέει και μνημείο για τον αγώνα τους υπέρ του βολέματος ή για να ξύνουν τα παπάρια τους όπως λέει και η Σοφία η Τζίμα και να τους πληρώνουμε εμείς.  Γυρίζουμε στην Σοφία την Τζίμα και τον Παύλο τον Φύσσα, όπου την ημέρα που θα γιόρταζε λέει η Σοφία ανεβάζει αυτό:





Ποιος είναι ο διαφορετικός κόσμος Σοφία μου για τον οποίο αγωνίζονταν ο Παύλος ο Φύσσας; Προφανώς εννοείς ότι αγωνίζονταν για έναν καλύτερο κόσμο αλλά γιατί πρέπει να τον συγκρίνεις με τον Παντελίδη. Αφήστε τον, τον άνθρωπο στην ησυχία γιατί όλο κακίες είστε με τον Παντελίδη ακόμα και αφού πέθανε όχι μόνο εσύ και άλλοι γνωστοί μου που θα τα βγάλω στην φόρα σε λίγο. Ο Παντελίδης δεν παραμυθιάζονταν με ιδεολογήματα της βίας. Παραμυθιάζονταν μόνο με τις αγάπες του.


Για πες Σοφάκι μου λοιπόν για ποιο κόσμο αγωνίζονταν ο Φύσσας; Για έναν κόσμο μίσους και βίας που ευαγγελίζονταν μέσα από τα τραγούδια του; Η μήπως για έναν κόσμο που τα 13χρονα θα δουλεύουν στις λαϊκές και τα χωράφια που ευαγγελίζεσαι εσύ μέσα από τις αναρτήσεις που διαμοιράζεις; Αυτό δεν είναι ένας καλύτερος κόσμος Σοφία μου. Αυτό είναι μία δυστοπία. Αλλά έτσι δεν ήταν τα κουμμουνιστικά καθεστώτα μίσος βία και καταναγκαστικά έργα. Και επείδη τα κουμμούνια έχασαν στον εμφύλιο το έχουν απωθημένο να μας κάνουν μία τριτοκοσμική χώρα στον 21ο αιώνα και καθόλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης που είχαν την ιδεολογική ηγεμονία αγωνίζονταν για αυτό πως να μας φέρουν όσο γίνεται πιο κοντά στο πάτο.

Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που πέτυχε το ακατόρθωτο να έχουμε μισό αιώνα από το '74 και μετά σοσιαλιστική θεουσοκρατία. Πετύχαμε το ακατόρθωτο βάζοντας το χειρότερο μας εαυτό να δουλέψει οι Έλληνες. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό σε άλλη χώρα παγκοσμίως και μη σου πω και στο σύμπαν. Τα αραβικά κράτη ξέρω και εγώ έχουν σκέτη θεουσοκρατία χωρίς σοσιαλισμό, μια χαρά καπιτάλες είναι. Η Κίνα από την άλλη και Bόρεια Κορέα με τον Κιμ Γιονγκ έχουν σκέτο κομμουνισμό χωρίς την θεουσοκρατία. Ε εμείς τα καταφέραμε συνδυάσαμε ότι χειρότερο έχει βγάλει αυτός ο πλανήτης από ιδεολογήματα τα κάναμε σημαία και καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε να μας δείχνει τώρα όλος ο πλανήτης με το δάχτυλό του σαν ένα παράδειγμα failed state ενός αποτυχημένου κράτους δηλαδή, μιας αποτυχημένης χώρας που ρημάζει.

Λοιπόν παρεπιμτόντως εκτός από Σύριους πρόσφυγες μπορούμε να δεχθούμε στην Ευρώπη ανοίγοντας γραφεία διασύνδεσης στην Κίνα και πρόσφυγες από την Βόρειο Κορέα που η Κινεζική κυβέρνηση αυτή την στιγμή τους επαναπροωθεί πίσω στο πιο σκοτεινό μέρος του κόσμου όπως λέει η Yeonmi Park ένα νεαρό κορίτσι που κατάφερε να ξεφύγει από την απαίσια αυτή χώρα και να μας μιλήσει τώρα για την αξία της ελευθερίας. Νόμιζε ότι μόνο τα αστέρια ήταν μαζί της αλλά τώρα μπορείτε να ακούσετε όλη την ιστορία της, να αφυπνιστείτε και να πιέσετε τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να λάβουν μέτρα για αυτό που συμβαίνει σε αυτό το σκοτεινό μέρος του κόσμου.
Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να επανενώθουν η Νότια και Βόρειος Κορέα, να απελευθερωθούν από τον παρανοϊκό που κουβαλάει και πυρηνικά.



Kαρατόμηση του Κιμ τώρα! Άντε να πούμε μην τα πάρω στο κρανίο με όλους τους κομμουνιστές δικτάτορες του πλανήτη και γίνει της Κορέας!


Πάρτε παρεμπιμπτόντως άλλη μία μαρτυρία μιας πρόσφυγας από την Βόρεια Κορέα.